H2020
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
  10  11  
Aktuális hírek
2016. december 12.
Jan Palmowski, a kutatás-intenzív európai egyetemek céhének (Guild of European Research Intensive Universities) főtitkára szerint „aggodalomra ad okot a finanszírozás megoszlása”.
2016. december 12.
Az Európai Bizottság megerősítette, hogy a jövő évtől elindul a 90 millió eurós költségvetésű katonai kutatási pilot program, továbbá felvetette a lehetőségét, hogy 2021 és 2027 között 3,5 milliárd eurót fordítanak majd védelmi célú K+F-re.
2016. december 12.
Az Egyesült Királyság kormánya – annak érdekében, hogy a tudományt és az innovációt a következő négy évben további 4.745 millió angol fonttal ösztönző csomagot fogadhasson el –, elállt attól a tervétől, hogy a jelenlegi parlamenti ciklus végéig egyensúlyba hozza a költségvetést.
2016. december 12.
Az új Nature index szerint az elmúlt négy évben egyre intenzívebbé vált az Egyesült Királyság és a többi uniós tagállam kutatói közötti együttműködés.
2016. december 12.
Az Európai Bizottság Európai Nyílt Tudományos Felhő kialakítását javasolta. A Science|Business – e témában tartott szeptemberi konferenciáját követően – összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat.
2016. december 12.
Az Európai Bizottság közzétette, kik alkotják azt a 12 tagból álló, magas rangú csoportot, amelynek feladata, hogy megalkossa a jövőbeli uniós kutatás és innováció vízióját és ajánlásokat fogalmazzon meg arra vonatkozóan, hogy hogyan maximalizálható az uniós beruházások hatása e területen.
2016. december 12.
Az EU alacsonyabb bérszínvonalú országaiban a H2020 projekteken dolgozó kutatók kevesebb fizetésben részesülnek, mintha hazai támogatásból finanszírozott projekteken dolgoznának. E diszkriminációt kifogásolva fordult két román képviselő levelében a Bizottság elnökéhez.
2016. december 12.
Az Európai Bizottság az internettel összekapcsolt gépkocsik elterjesztésére irányuló stratégiát alakított ki.
2016. december 12.
A „Tiszta energia minden európainak” jogalkotási javaslatcsomag az energiahatékonyság, a megújuló energiák, a villamosenergia-piac kialakításának, a villamosenergia-ellátás biztonságának és az energiaunió szabályozásának kérdéseivel foglalkozik.
2016. december 12.

Az európai induló innovatív vállalkozások növekedését lehetővé tevő, a korábbinál koherensebb keretek létrehozására irányuló kezdeményezés meglévő és új intézkedéseket foglal magában, többek között az alábbiakat:

  • A finanszírozáshoz való jobb hozzáférés: a Bizottság és az Európai Beruházási Bank Csoport létrehozza a kockázatitőke-alapokba befektető páneurópai alapok alapját.
  • Második esély a vállalkozóknak: a Bizottság korábban már előterjesztett egy, a fizetésképtelenségről szóló jogalkotási javaslatot. A javaslat lehetővé teszi a pénzügyi nehézségekkel küzdő cégek korai átszervezését annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a fizetésképtelenség és az alkalmazottak elbocsátása.
  • Egyszerűbb adóbevallás: a Bizottság több olyan projekten is dolgozik, amelyek az adózást hivatottak egyszerűbbé tenni. Ide tartozik a közös konszolidált társaságiadó-alapról (KKTA) szóló legutóbbi javaslat is.
  10  11  
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben