H2020
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
A Bizottság lendületet ad az európai induló vállalkozásoknak

Az európai induló innovatív vállalkozások növekedését lehetővé tevő, a korábbinál koherensebb keretek létrehozására irányuló kezdeményezés meglévő és új intézkedéseket foglal magában, többek között az alábbiakat:

  • A finanszírozáshoz való jobb hozzáférés: a Bizottság és az Európai Beruházási Bank Csoport létrehozza a kockázatitőke-alapokba befektető páneurópai alapok alapját.
  • Második esély a vállalkozóknak: a Bizottság korábban már előterjesztett egy, a fizetésképtelenségről szóló jogalkotási javaslatot. A javaslat lehetővé teszi a pénzügyi nehézségekkel küzdő cégek korai átszervezését annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a fizetésképtelenség és az alkalmazottak elbocsátása.
  • Egyszerűbb adóbevallás: a Bizottság több olyan projekten is dolgozik, amelyek az adózást hivatottak egyszerűbbé tenni. Ide tartozik a közös konszolidált társaságiadó-alapról (KKTA) szóló legutóbbi javaslat is.
A „Horizont 2020” keretprogramot érintő változások előkészítik a terepet az Európai Innovációs Tanács létrehozásához, valamint 2018 és 2020 között 1,6 milliárd euróval támogatják a növekedési potenciállal rendelkező induló innovatív vállalkozások áttörést jelentő innovációs projektjeit.
További információk: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-16-3882_hu.htm
Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Utolsó módosítás: 2016. december 16.
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben