H2020
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.

Horizont 2020 Program >> Aktualitások
Digitális innovációs központok - képzési program
Az Európai Bizottság stratégiai célja az európai ipar digitalizálásának (DEI) előmozdítása, melynek keretében ösztönözni kívánja a digitális innovációs központok (Digital Innovation Hubs (DIH)) fejlődését, nemzetközi együttműködését, a különböző régiókban és szakterületeken kialakult jó gyakorlatok megosztását.
A digitalis innovációs központok egy-egy szakterület különböző szereplőit – pl. egyetemek és kutató intézetek tudás- és kompetenciaközpontjait, nagy ipari szereplőket, kis- és középvállalatokat, inkubátorokat, akcelerátorokat, befektetőket – fogják össze, hogy előmozdítsák az adott terület digitális ökorendszerének alakulását és fejlődését. Az Európai Bizottság az EU13 országaiban* működő (vagy kialakulóban lévő) digitalis innovációs központok támogatására a PwC és az Oxford University Innovation (Oxentia) gondozásában képzési programot indít.

A program keretében a jelentkezők közül 30 digitális innovációs központot választanak ki a képzésre. Az érdeklődők 2017. november 7-ig jelentkezhetnek az alábbi oldalon:
https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ApplicationForm

A digitalis innovációs központok nemzetközi együttműködésének ösztönzésére a Horizont 2020 IKT munkaprogramjának felhívásain keresztül számos további pályázati felhívás keretében nyílik lehetőség.

* Az EU13 az EU-hoz 2003 után csatlakozó országokat jelenti: Bulgária, Horvátország, Ciprus, Cseh Köztársaság, Észtország, Magyarország, Lettország, Litvánia, Málta, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia.
Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Utolsó módosítás: 2017. november 03.
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben