H2020
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
A JRC (Közös Kutatóközpont) kiemelt hírei
A JRC rendszeresen közzéteszi elért eredményeit megjelenő hírlevelében, amely a JRC honlapján érhető el. Az aktuális hírekről röviden itt olvashat magyarul.
winners jugend
A német Ifjú Tudósok Versenye, a „Jugend Forscht” győztesei meglátogatták a JRC – IRMM intézményét (Geel, Belgium)
A 2014-es Ifjú Tudósok Versenye, a „Jugend Forscht” díjátadójának keretében a német Hessen Tartományban azzal jutalmazták a föld- és űrtudományok, technológia és fizika terén végzett munkáját, hogy az ifjú kutatókat meghívták Belgiumba, a JRC IRMM kutatóintézetébe.
Bővebben


Green water
A vegyi szennyező anyag keverékek: mennyire biztonságosak?
A JRC nemrég megjelentetett tanulmányában a vegyi szennyező anyag keverékeknek a környezetre gyakorolt veszélyeit mutatja be. A munka egy nagyszabású EU kampány része, amelynek keretében a bio-alapú vegyelemzések hasznát elemzik az európai vízminőség értékelése érdekében.
Bővebben


expo2015
Az EU bemutatta az EXPO 2015-ös pavilonját
Milánóban július 7-én az EU hivatalosan is bemutatta jövőbeli pavilonját a 2015-ös EXPO-ra. Az EXPO témájához („Feeding the Planet – Energy for Life”) illeszkedve egy „a mezőtől a villáig” (field to fork) tartó történetet mutat be. (A képen Alex és Sylvia látható, a gazda és a kutató; ők mesélik majd el a történetet, és mutatják be az EU vonatkozó politikáit és kutatásait.)
Bővebben


mineral water
A palackozott ásványvizek radiokémiai jellemzése
A JRC kutatói megvizsgáltak bizonyos palackozott ásványvizeket az európai piacról, nemcsak azért, hogy összehasonlítsák az eredményeket a Bizottság és a WHO (Egészségügyi Világszervezet) ivóvízre vonatkozó indikatív mennyiségi ajánlásával, hanem azért is, hogy mintákat készítsenek elő egy laborközi összehasonlító elemzéshez.
Bővebben

 

További hírek a JRC honlapján találhatók: https://ec.europa.eu/jrc/en/news-feed

A JRC által kínált ösztöndíjakról és álláslehetőségekről itt tájékozódhat: http://recruitment.jrc.ec.europa.eu/

Bucsi-Szabó István
JRC NCP
1061 Budapest, Andrássy út 12.
tel: (06 1) 484 2528
e-mail: Istvan.Bucsi-Szabo@nih.gov.hu
www.nih.gov.hu 

Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Utolsó módosítás: 2014. november 10.
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben