H2020
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
Megjelent magyarul az ALLEA kutatási integritás európai magatartási kódexe

Idén júniusban az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatósága és az ALLEA tagakadémiák támogatásával megjelentek A kutatási integritás európai magatartási kódex újabb fordításai. A kutatási integritás európai magatartási kódex az európai kutatói közösség számára szolgáltat keretet az önszabályozáshoz.

A kódex 2017. évi megújított kiadása többek között a technológiai fejleményekből, a nyitott tudományból, az állampolgári tudományból és a közösségi médiából eredő kihívásokkal foglalkozik. Az Európai Bizottság felismerte, hogy a kódex a kutatási integritás referenciadokumentuma az összes Unió által finanszírozott kutatási projektnek, valamint Európa-szerte modellként szolgál szervezetek és kutatók számára. Az átdolgozott kódexet eredetileg 2017. március 24-én angolul tették közzé. A kódexet angol nyelvű megjelenése óta számos európai kutatóintézet és egyetem használta, és különböző kutatási integritással és kutatási etikával foglalkozó konferencián mutatatták be.

A kódex magyar nyelven letölthető az ALLEA honlapjáról: A kutatási integritás európai magatartási kódexe

Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Utolsó módosítás: 2018. július 19.
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben