H2020
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
A Műegyetem a horizonton Partnerség európai dimenzióban 2014
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nagy tisztelettel hívja és várja "A Műegyetem a horizonton - Partnerség európai dimenzióban 2014" című rendezvényére, amelyet 2014. június 26-án, csütörtökön, 10.00 órai kezdettel a BME Q épületében tart (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2. Q épület Simonyi terem).

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) 2013 júniusában a „Számoljon velünk!” mottó jegyében arra biztatta régi és új partnereit, hogy céljaik megvalósítása során minden eddiginél bátrabban támaszkodjanak a Műegyetem K+F+I szakértelemére és kapacitására. 2014-ben ennek európai vonatkozásait helyezik rendezvényük középpontjába. Követve a Horizon 2020 stratégiai célkitűzéseit, a rendezvény annak bemutatására törekszik, hogy a kiválóság a tudományban, az ipari vezető szerep és a társadalmi kihívásoknak való megfelelés hogyan érhető tetten a Műegyetem átfogó szakmai programjaiban, és mindez hogyan kínál, ill. eredményez partnerséget európai dimenzióban.

A rendezvény határozott célja, hogy a Műegyetem az európai programokban eddig elért eredmények, az azok révén elnyert konzorciumi tagságok bemutatásával meggyőzze európai dimenzióban gondolkodó partnereit: komoly üzleti és szakmai előnyök záloga a partnerség a Műegyetemmel. Ennek megfelelően a rendezvény célközönségét egyrészt a gazdaság azon szereplői alkotják, akik még nem aknázták ki az ezekben az együttműködésekben rejlő lehetőségeket, másrészt azon intézmények képviselői, akik e partnerség létrejöttét és megerősödését katalizálni tudó eszközökkel rendelkeznek.

PROGRAMELŐZETES

10.00 – 12.30 Plenáris szekció

A szekció keretében a Műegyetem kiemelt kutatási területeinek vezetői tárják fel eredményeiket, eddigi partnerségeiket, ill. azokat a lehetőségeket, amelyeket a Műegyetem 8 karán és mintegy 80 tanszékén egyidejűleg rendelkezésre álló szerteágazó szakmaiság és kapacitás kínál. Itt kerül bemutatásra a 2010 óta kiemelt Fenntartható energetika, Járműtechnika, közlekedés és logisztika, Biotechnológia, egészség- és környezetvédelem, Nanofizika, nanotechnológia és anyagtudomány, ill. Intelligens környezetek és e-technológiák kifejezetten interdiszciplináris együttműködésekben művelt témák mellett az újonnan meghirdetett Katasztrófa-megelőzés: korszerű mérnöki módszerek kiemelt témákat is, amelyet ugyancsak európai dimenzióba helyezve ismerhetnek meg.

12.30 – 14.00 Sajtótájékoztató, ebéd

Jelentkezését a www.bme.hu-ról is elérhető www.bme.hu/horizont regisztrációs felületen, esetleges kérdéseit a kutatas@mail.bme.hu címen várják.

Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Utolsó módosítás: 2014. november 11.
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben