H2020
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
SIS- RRI konferencia: Tudomány, innováció és társadalom - A felelős kutatás és innovációs (RRI) elérése - 2014. november 19-21., Róma
A SIS-RRI nemzetközi konferencia az Európai Unió Tanácsa olasz elnökségének szervezésében és az Európai Bizottság támogatásával kerül megrendezésre Rómában.

2014. november 19-21-én az olaszországi Nemzeti Kutatási Tanács (National Research Council - NRC) az Európai Kutatásokat Népszerűsítő Ügynökséggel (APRE) együttműködésben szervezi meg „a Tudomány, Innováció és Társadalom: a felelős kutatás és innováció elérése” elnevezésű nemzetközi konferenciát. A Konferencia az Auditorium Parco della Musica-ban és a MAXXI- National Museum of XXI Century Arts épületében kerül megrendezésre.

A Konferencia többek között arra keresi a választ, hogy a felelős kutatás és innováció (RRI) segítségével a társadalom hogyan kötelezheti el magát a kutatási és innovációs tevékenységek iránt a következő hat kulcsfontosságú terület mentén:

  • Társadalmi elköteleződés (Public Engagement)
  • Társadalmi nemek egyenlősége (Gender Equality)
  • Tudományos oktatás (Science Education)
  • Etika (Ethics)
  • Nyílt Tudomány (Open Science)
  • Kormányzás (Governance)

Számos workshop, kiállítás, valamint a 2015. évi Science with and for Society pályázati kiírásokat bemutató, partnerkereső találkozó (Brokerage Event) kerül a rendezvénysorozat keretein belül megszervezésre.

További információ és forrás: http://www.sis-rri-conference.eu/

Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Utolsó módosítás: 2014. november 11.
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben