H2020
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
Tízből két új kiválósági központ Magyarországon indul
Ünnepélyes keretek között írták alá 2017. február 16-án Brüsszelben a H2020 program Teaming pályázatának 10 nyertes projektjének képviselőivel a támogató szerződéseket, köztük a két magyar vezetésű projektét is. A termelésinformatika és -irányítás, továbbá az orvostudományi kutatások területén magyar kiválósági központok létrehozását célzó EPIC és HCEMMM projektek sikeres pályázatának koordinációjáért felelős NKFI Hivatal képviseletében Pálinkás József elnök is részt vett az eseményen.

Az Európai Bizottság kutatási és innovációs ügyekért felelős főigazgatója, Robert-Jan Smits köszöntőjében kiemelte, hogy a támogatással a valóban legkiválóbb projekteket díjazták, amelyek európai szinten is képesek lesznek strukturális változást hozni országuk és régiójuk tudományos és innovációs rendszerében. Hangsúlyozta, hogy a Teaming projektekkel valódi partnerség épül a résztvevő kutatási szervezetek, nemzeti támogató ügynökségek és az Európai Bizottság között és hosszú távon is fenntartható struktúrákat sikerül kialakítani.

H2020 Teaming
H2020 Teaming
H2020 Teaming

Mint arról az NKFI Hivatal hírt adott 2016 novemberében Magyarország szerepelt a legsikeresebben az EU Horizont 2020 legnagyobb presztízsű együttműködési pályázatán, a „Teaming” elnevezésű kutatási kiválósági programban. A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által koordinált, kiváló magyar és nemzetközi szakmai partnerekből álló két győztes konzorcium összesen 26 millió euró (mintegy 8 milliárd forint) forrást nyert el kiválósági központ megvalósítására.

A kiegészítő hazai forrással és a résztvevő intézmények hozzájárulásával együtt több mint 22 milliárd forintból valósulhat meg a két élvonalbeli program a termelésinformatika és -irányítás, továbbá az orvostudományi kutatások területén.

Az NKFI Hivatal szerepe – az Európai Bizottság kutatásfejlesztést és innovációt ösztönző Horizont 2020 keretprogramjának részeként meghirdetett „Teaming” pályázati konstrukciója szelleméből fakadóan – elsősorban a kormányzat pályázó projektekkel kapcsolatos szakmai és pénzügyi elkötelezettségének, illetve a projektjavaslatok hazai kutatási és innovációs stratégiákkal való összhangjának a biztosítása, valamint a hazai résztvevő intézmények közti  partnerség kialakításának elősegítése volt

További részletek: http://nkfih.gov.hu/hirek/hivatal-hirei/ket-magyar-kutatasi

Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Utolsó módosítás: 2017. február 20.
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben