H2020
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
eDIGIREGION conference - Boosting World-Class Innovation Regions through Digitally-Enabled Ecosystems across Europe - 2015. május 19., Budapest
Az eDigiregion az Európai Unió hetedik keretprogramja keretében támogatott nemzetközi kezdeményezés, amely négy információ és kommunikációs technológiai kutatás-orientált európai regió együttműködésével kerül megvalósításra. A rendezvény számos elismert hazai és nemzetközi előadót, interaktív workshopokat kínál.

Helyszín: Akvárium - Erzsébet tér 12., Budapest V. ker.
Időpont: 2015. május 19, 09:00 - 16:30
Munkanyelv: angol
Regisztráció: A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát jelezze az alábbi oldalon.

Az előadások és a kapcsolódó panelbeszélgetések az információs és kommunikációs technológiai kutatásokra épülő regionális innovációs ökorendszereket, a jövőbeni kutatási és technológiai kihívásokat, az intelligens szakosodásban rejlő lehetőségeket vitatják.

A rendezvény egyúttal áttekintést ad számos olyan európai programról, amelyek egyszerű és gyors támogatást biztosításanak kis- és közepes vállalatok számára kutatási eredmények hasznosítására, innovatív IKT projektötletek megvalósítására, és adott technológiák, azok alkalmazási területei köré épülő, akadémia-ipari együttműködések, értékláncok, ökorendszerek kialakítására, erősítésére. A közeljövőben elérhető programok többek között a dolgok internete, kíberfizikai rendszerek, jövő internet technológiák, nyílt adatok, 3D nyomtatás területeit érintik.

Ezen technológiákra épülő jövőbeni nagyprojektek, európai pilotok előkészítésére, kialakítására ad terepet a rendezvényen ugyancsak megjelenő, az Európai Bizottság által kezdeményezett Alliance for Internet of Things Innovation (AIOTI), mely első körben többek között pl. intelligens közlekedés, intelligens mezőgazdaság és élelmiszeripar, hordozható eszközök, intelligens lakókörnyezetek, gyártástechnológia és „okos” városok területeken kezdeményez európai együttműködéseket, fejlesztéseket.

Bővebb információ az eDIGIREGION kezdeményezésről: http://www.edigiregion.eu/

Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Utolsó módosítás: 2015. június 03.
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben