H2020
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.

Horizont 2020 Program >> Aktualitások
HubIT Workshop - A Digitális Technológiától a Felelősségtudatig és a Társadalmi Értékekig
A felelősségteljes kutatás-fejlesztés és innováció (Responsible research and innovation, RRI) egyre elterjedtebb elv az Európai Unió által támogatott K+F projektekben. A koncepció elterjesztését és a megfelelő partnerkapcsolatok kialakítását segíti a HubIT 2018. december 3-i nemzetközi workshopja, amelyet a projektgazda Bécsben, az ICT 2018 konferenciához kapcsolódóan szervez a projektben résztvevő IVSZ közreműködésével.

A rendezvény felvezető előadását Tomas Matraia tartja „For a digital social contract: Designing tech-societies with responsibility” címmel.

Alapkérdés, hogy a mesterséges intelligencia, a big data és más új digitális megoldások a közlekedés, az orvostudomány, a mezőgazdaság és egyéb iparágak területén nagyobb biztonságot vagy inkább veszélyeket jelentenek a társadalom számára. A workshop előadásai rávilágítanak az RRI lényegére, bemutatják azokat a HubIT által biztosított eszközöket, amelyek lehetővé teszik a koncepció  adaptálását a különböző projektekbe. A résztvevőknek lehetőségük nyílik szakmai kapcsolatok építésére is, amelyek közös pályázatok benyújtásához vezethetnek a jövőben. 

További információ: HubIT workshop az IVSZ weboldalán

Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Utolsó módosítás: 2018. november 06.
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben