H2020
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
Megjelent a Horizont Európa programstratégiai terve
Az Európai Bizottság 2021. március 15-én fogadta el a Horizont Európa program első stratégiai tervét. A dokumentum az uniós kutatási és innovációs program első négy évének beruházásaihoz szab stratégiai irányokat, ezáltal biztosítja, hogy a programból finanszírozott projektek összhangban legyenek az uniós prioritásokkal, többek között a klímasemleges és zöld Európára, a digitális kor kihívásainak megfelelni képes kontinensre és az embereket szolgáló gazdaságra irányuló törekvésekkel.

A stratégia terv négy stratégiai irányra fókuszál:

  • Nyitott stratégiai autonómia előmozdítása a kulcsfontosságú digitális, alap- és feltörekvő technológiák, szektorok és értékláncok fejlesztésében betöltött vezető szerep által.
  • Európa ökoszisztémáinak és biodiverzitásának helyreállítása, valamint a természeti erőforrásokkal történő fenntartható gazdálkodás.
  • Világszinten az első digitálisan támogatott körforgásos, klímasemleges és fenntartható gazdaság megvalósítása Európában.
  • Rugalmasabb, befogadóbb és demokratikusabb európai társadalom kialakítása.

További információk a dokumentumban vagy annak rövid ismertetőjében találhatók.

Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Utolsó módosítás: 2021. április 09.
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben