H2020
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
Horizont 2020 Infokommunikációs Technológiák - Pályázók Napja Budapest, 2017. november 9-10.
Az Európai Bizottság publikálta a 2017. évi "ICT Proposers' Day" rendezvény végleges programját. A rendezvényen bemutatják a Horizont 2020 2018. évi ICT felhívásait, de a Horizont 2020 többi területén - társadalmi kihívások, jövőbeni és feltörekvő technológiák (FET)- megjelenő ICT témájú felhívásokhoz kapcsolódó tájékoztatást, kapcsolatépítést is itt szervezi az Európai Bizottság. A rendezvényen 2500 európai informatikai és kommunikációs kutató és innovátor vesz részt.

REGISZTRÁCIÓ: https://ec.europa.eu/digital-single-market/events/cf/ict-proposers-day-2017/register.cfm
(a részvétel ingyenes, regisztráció november 6-ig)

A rendezvény célja a projektelőkészítés, a konzorciumépítés és kapcsolatépítés elősegítése nemzetközi élvonalbeli kutatásra és innovációra. A rendezvényen az Európai Bizottság közel 100 témafelelőse – azok akik az ICT programot, illetve az ICT orientált további H2020 felhívásokat komponálják, pályáztatják és a végrehajtást (szerződés és számonkérés) irányítják – várja az érdeklődőket!

Az ICT és FET 2018-20 évi felhívások tervezetei elérhetők
A rendezvényre való felkészülést elősegítendő, az Európai Bizottság publikálta a pályázati felhívások céljait, követelményeit részletező Horizont 2020 2018-20. évi munkaprogramok tervezeteit.

AZ ICT PROPOSERS' DAY ALÁBBI PROGRAMELEMEIT AJÁNLJUK FIGYELMÉBE:

KONZORCIUMÉPÍTŐ SZEKCIÓK BIZOTTSÁGI TÉMAFELELŐSÖKKEL
A 2018. évi nyitott felhívások kutatási témáiról szóló networking szekciók során a témafelelősök a felhívások szakmai követelményeiről tartanak rövid felvezető előadásokat. Azokon a területeken, ahol a felhívások PPP-k stratégiai kutatási terveire épülnek, a PPP-k képviselői is részt vesznek. A szekciók tartalmának jelentős részét viszont a résztvevők projektötletei, valamint kutatási/innovációs komeptenciáinak rövid bemutatása képezi. A regisztrált résztvevők a konferencia-honlapján előadás feltöltésével jelezhetik ezen szándékukat.

Aktív résztvétellel jó eséllyel találhat konzorciumi partnereket. Regisztráció után:

WORKSHOP: Public Private Partnerships (cPPP) - a Vision beyond Horizon
Workshop Village, 2017.11.09 (14:00-15:30)
A Horizont 2020 ICT program költségvetésének 60%-80%-a PPP-k stratégiai kutatási tervére épül. A PPP tagszervezetek így mind a témák formálásában, mind az azokra épülő projektötletek / konzorciumok kialakításában aktív szerepet töltenek be. Az Ideal-ist NCP hálózat által szervezett panelbeszélgetésen az ICT programhoz kapcsolódó valamennyi PPP (Cybersecurity, Photonics, Robotics, HPC, 5G, Big Data, Factories of the Future) részt vesz.

WORKSHOP: Innovation & Impact - Time to Deliver
Workshop Village, 2017.11.09 (16:00-17:30)
Az Ideal-ist NCP hálózat workshopot szervez a Horizont 2020 innováció és hatás orientált projekteinek értékelői és tapasztalatairól. Az idei workshop tematikája a Horizont 2020 pályázat- és projektkoordináció tapasztalataira, jó gyakorlatára is buktatóira fókuszál . A workshop olyan szakértőket szólít meg panelbeszélgetés keretében, akik a H2020-ban sikeres pályázatok és jelentős eredményeket elérő projektek koordinálásában érintettek és hasznos tanácsokkal szolgálhatnak a pályaművek összeállításához.

WORKSHOP: SME Instrument / Fast Track to Innovation
Innovation Village, 2017.11.10 (14:00-15:30)
A Horizont 2020 kiemelt célja a KKV részvétel növelése, a KKV-k támogatása a működő innovatív ötlettől egészen a termék/szolgáltatás piacra viteléig. A tematikus szekciók mellett ez szekció a H2020 tematikailag nyitott, innováció orientált - a hazai KKV-k és ipari szereplők körében is nagy népszerűségnek örvendő - pályázati lehetőségeit (KKV eszköz, FTI), valamint a résztvevőknek nyújtott innovációs szolgáltatásokat mutatja be. A szekcióban eddigi sikertörténetek is bemutatkoznak.

WORKSHOP: Cascading Grants in Horizon 2020
Workshop Village, 2017.11.09 (14:00-15:30)
A Horizont 2020 ban számos olyan nagyprojekt fut, amelyek az elnyert támogatást versenypályázati kiírások keretében továbbpályáztatják. Ezen kezdeményezések - pl. I4MS, SAE - gyakran akadémia-ipar együttműködések ösztönzését, értékláncok és ökorendszerek kialakítását is támogatják, így a pályázatokon nyertes szereplők nem csupán anyagi támogatáshoz, hanem a résztvevő kompetencia-központok tudásához, nemzetközi hálózatokhoz is kapcsolódhatnak. A 2018-tól induló pályázatok további ilyen kezdeményezések indítását is támogatják. Ideal-ist NCP hálózat workshopot szervez melyen a pályázatok koordinátorai és résztvevői osztják meg tapasztalataikat és információval szolgálnak a pályázati lehetőségekről.

Innovation Radar - Pitching Sessions + Awards
NCP Room, 2017.11.09 (09:30-11:00, 11:30-13:00, 16:00-17:30 (díjkiosztó)
Az Innovációs Radar a Horizont 2020 innovációs versenye, melynek 2017. évi döntője és díjkiosztó ünnepsége az ICT Pályázók Napján lesz. A 48 projekt közül közönségszavazás dönti el melyek kerülnek be a novemberi 9-i budapesti döntőbe. A jelöltek között 3 magyar fejlesztés is szerepel:

  • A Gravity Zrt. GRU4Rec fejlesztése a felhasználó által már olvasott, látott internetes tartalmak alapján kínál újabb tartalmakat, szolgáltatásokat a felhasználónak
  • A Femtonics Kft. 3x3D megnevezésű kutatási projektje az agy és az idegrendszer vizsgálatához kínál új vizualizációs technológiát.
  • Az Aeroglass a pilótáknak fejlesztett okos szemüveg, mely messzi domborzati viszonyokat, szabad szemmel nem látható pontokat, fontos geo-információkat, településeket, tervezett útvonalat rajzol digitálisan a légtérbe, ezzel jelentősen megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a pilóta navigációját.

Szavazás: https://ec.europa.eu/futurium/en/innovation-radar-prize

HOGYAN PÁLYÁZZUNK? ELŐADÁS
Több helyszín, alkalom: 2017.10.09 (11:30-13:00, 16:00-17:30), 2017.11.10 (09:30-11:00)
Az Európai Bizottság a Horizont 2020 pályázataiban való részvétel feltételeiről szervez ismertető előadást. Az előadás a pályázati lehetőségek azonosítását, a pályázatok összeállítását és beadását, a részvételi feltételeket, valamint az értékelési kritériumot és rendszert ismerteti. A szekció bemutatja az Ideal-ist Nemzeti Kapcsolattartók szolgáltatásait is, többek között az előzetes projektötlet véleményező szolgáltatást (pre-proposal check).

FACE-2-FACE BROKERAGE - SZEMÉLYES TÁRGYALÁSOK
Az Ideal-ist NCP hálózat a keretprogram korábbi rendezvényeihez hasonlóan személyes tárgyalásokat biztosító Face-2-Face Brokerage rendezvényt szervez a résztvevők számára. A személyes tárgyalásokat a b2match online rendszeren keresztül lehet szervezni, a tárgyalásokra regisztrált résztvevőkkel. A rendszeren már 50 országból, 600 résztvevő közel 2000 személyes tárgyalásra jelentkezett.
Bővebben: https://www.b2match.eu/ictproposersday2017

ONLINE NETWORKING, RÉSZTVEVŐI LISTA
Az ICT Proposers Day online networking szolgáltatása a rendezvény előtt és után is rendelkezésre áll. A rendszerben regisztrált felhasználókkal, potenciális partnerekkel a konferencia előtt és után is fel lehet venni a kapcsolatot, személyes üzeneteket lehet küldeni számukra a rendszeren keresztül. A nyilvános profillal regisztrált résztvevők listája:

AZ EREDMÉNYES RÉSZVÉTEL KULCSA
Tekintettel arra, hogy a rendezvény elsődleges célja a kapcsolatépítés és a konzorciumok előkészítése, érdemes:

  • Projektötletek és/vagy a szervezet kompetenciáit bemutató rövid előadás szándékát kezdeményezni, azt feltölteni a releváns networking szekció oldalára.
  • Személyes kapcsolatot is kezdeményezni az EU témafelelőseivel, akik a networking szekciókat moderálják és a tematikus standokat üzemeltetik: részletes tájékoztatást adnak a felhívás-témák követelményeiről, projektötletet kapcsán felmerülő kérdésekről tájékozódni (konkrét projektötletre formális visszajelzést nem adhatnak), a területeken aktív EU stratégiákról, kezdeményezésekről, kulcsszereplőkről.
  • Személyes kapcsolatot kezdeményezni a PPP-k képviselőivel, akik a terület stratégiai kutatási terveinek kialakításában, konzorciumok aktív generálásában vesznek részt. A rendezvény során az érintett networking szekciókban, a PPP workshopon, valamint a tematikus standoknál érhetők el.
  • Részletes szervezeti profil, kutatási és innovációs kompetenciák és együttműködési irányok megjelenítése mind az ICT Proposers' Day, mind a face2face brokerage honlapjain.
  • Személyes tárgyalásokat kezdeményezni a face2face brokerage rendezvényen résztvevő kutatókkal, ipari szereplőkkel H2020 együttműködések megalapozására

TOVÁBBI KÉRDÉSEK?

Ha a Horizont 2020 legújabb felhívásairól, a részvételi lehetőségekről, projektötletekről, eredményes felkészülésről további kérdései merülnek fel a rendezvény előtti héten igény esetén személyes konzultációt biztosítunk.

Forduljon bizalommal a Horizont 2020 ICT és FET programok nemzeti kapcsolattartójához:
Németh Edina
Email: edina.nemeth@ist.hu, Tel.: 06-70-221-0387

Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Utolsó módosítás: 2017. október 16.
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben