H2020
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.

Hogyan pályázzunk >> Horizontális szempontok
Nemzetközi együttműködés

A gyorsan változó globális környezetben az Európai Unió és nemzetközi partnerei közötti együttműködés hozzájárul Európa kutatási kiválóságának és gazdasági versenyképességének erősítéséhez, valamint az egyre inkább globális jellegűvé váló társadalmi kihívások kezeléséhez.

A Horizont 2020 nyitott a világ minden tájáról jövő részvételre és érdeklődésre, ami azt jelenti, hogy - kivéve, ha a munkaprogram és a pályázati felhívás ezt kifejezetten kizárja - az európai kutatók együttműködhetnek a harmadik országbeli kollégáikkal bármilyen, általuk szabadon választott és a H2020 munkaprogramban nevesített témában. Ez nem jelenti azt azonban, hogy a harmadik országok szervezetei automatikusan jogosultak támogatásra az uniós költségvetésből.

Automatikus finanszírozás a következő országoknak jár a H2020 költségvetéséből:

  • EU tagországok (ide tartoznak a tengerentúli territóriumok is)
  • H2020 programhoz társult országok
  • olyan országok, melyek szerepelnek a munkaprogram mellékletében (General Annexes).

Más országok résztvevői csak kivételes esetekben kapnak támogatást:

  • abban az esetben, ha ezt az adott pályázati felhívásban kikötik,
  • amennyiben erre az EU és az adott ország közti bilaterális egyezmény lehetőséget ad,
  • abban az esetben, ha a Bizottság ezt a projekt megvalósítása szempontjából alapvető fontosságúnak ítéli (egyedi értékelés).

A Horizont 2020 összes releváns részében, kijelöltek bizonyos témaköröket, ahol különösen fontos a nemzetközi együttműködés és a konzorciumokat arra ösztönzik, hogy vonjanak be harmadik országbeli partnereket a tagjaik közé. Annak ellenőrzésére, hogy egy adott harmadik országbeli partner jogosult-e a Horizont 2020 támogatási konstrukcióira, a Horizont 2020 munkaprogramjának Általános Mellékleteiben (General Annexes) találja meg a vonatkozó irányelveket.

A H2020 programhoz társult országok státuszáról itt talál további információt.

A megjelölt nemzetközi együttműködés témaköreinek listája megtalálható a nemzetközi együttműködési témákat felsoroló oldalon

Referencia dokumentumok
Hasznos linkek


Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Utolsó módosítás: 2015. augusztus 03.
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben