H2020
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.

III. Társadalmi Kihívások >> 4. társadalmi kihívás: Intelligens, környezetkímélő és integrált közlekedés
A 4. társadalmi kihívás: Intelligens, környezetkímélő és integrált közlekedés

A H2020 Közlekedés program célja az európai közlekedésipar versenyképességének fellendítése és egy olyan integrált európai közlekedési rendszer kialakítása, amely forráshatékony, környezetbarát, biztonságos, gördülékeny és az egyes polgárok, a gazdaság és a társadalom javát szolgálja. A 2014-2020 közti periódusra a Közlekedési területre elkülönített költségvetés, mintegy 6339 millió euró, amelyből négy kiemelt célkitűzést és azok specifikus aktivitásait valósítják meg.

A Horizont 2020 keretprogramból egy forráshatékony közlekedés kialakítását finanszírozzák, amely óvja a környezetet olyan tisztább és csendesebb repülőgépek, járművek és hajók, intelligens eszközök, infrastruktúrák és szolgáltatások kifejlesztésével, amelyek így minimalizálják a közlekedési rendszerek éghajlatra és a környezetre gyakorolt káros hatását, valamint javítják a városi közlekedést és mobilitást.

A Horizont 2020 célja továbbá a jobb mobilitás, a kevesebb torlódás, fokozottabb biztonság és a nagyobb megbízhatóság elérése; melyet a közlekedés és az áruszállítás jelentős javításával, a forgalmi akadályok és közlekedési dugók csökkentésével; új áruszállítási és logisztikai koncepciók kidolgozásával és a baleseti statisztikák javításával, illetve a biztonság növelésével kívánnak megvalósítani.

A Horizont 2020 támogatja az európai közlekedés-ipar globális vezető szerepét azáltal, hogy megerősíti a közlekedési eszközöket gyártó európai ipar és kapcsolódó szolgáltatások, így például logisztikai folyamatok versenyképességét és teljesítményét és megtartja Európa vezető szerepét bizonyos közlekedési ágazatokban (pl.: aeronautika).

A Horizont 2020 támogatja a társadalom-gazdaságtani kutatásokat, valamint az előremutató politikaformálást. A cél az innováció előmozdításához szükséges politikai döntéshozatali mechanizmus kialakítása, a közlekedés és hozzá kapcsolódó társadalmi igények által keltett kihívásoknak való megfelelés érdekében.

Ezeket a célokat a munkaprogramban három pályázati felhívás jeleníti meg:

  1. Mobilitás a növekedésért
  2. Környezetkímélő járművek
  3. Kisvállalkozások és a gyorsított innovációt célzó eszköz

A három pályázati felhívás mellett további akciók végrehajtására kerül sor tender felhívások vagy más eszközök (’Egyéb akciók’) formájában. Ezek az akciók kiegészítik a három pályázati felhívás tartalmát.

 

FRISS ELŐADÁSOK  (2016. szeptember 28., Brüsszel):
http://ec.europa.eu/inea/sites/inea/files/h2020_transport_infoday_20160928_web.pdf

Pályázati felhívás

Pályázatok a Participant Portalon 

Egyéb hasznos információk:

Partnerkeresés:

ETNA

A H2020 Közlekedés programhoz kapcsolódóan működő partnerkereső rendszer, amelyet a „Transport” NCP-k hoztak létre.

http://www.transport-ncps.net/services/partner-search/horizon-2020.html

Gyakran feltett kérdések

FAQ a Participant Portalon 

Egyéb:

Nemzeti kapcsolattartó pont: http://www.h2020.gov.hu/horizont2020-program/nemzeti-kapcsolattarto


Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Utolsó módosítás: 2016. október 13.
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben