H2020
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.
2014. február 25.

Kapcsolódó felhívások >> Egyéb PPP konstrukciók
Contractual Public-Private Partnerships (cPPPs) - Szerződéses Köz-magán társulások

A PPP-ék, mint az Európai Gazdasági és Fellendülési Terv részei, a kulcságazatokban (a korszerű gyártás, az építőipar, a feldolgozóipar és az autóipari szektorban) innovatív technológiák fejlesztését célozzák meg. Ezeket a szektorokat különösen érintette a 2008-as évi pénzügyi válság.

Alapvetően az ipari és a tudományos szereplők közti együttműködés az egyenlőség szintjén valósul meg, egyedi esetekben a hangsúlyt speciális kutatási kérdésekre helyezik.

Költségvetés

A PPP-ék finanszírozásának 50%-át adja az állami szektor, a másik felét a magánszektor. Az állami szférán belül az Európai Bizottság különböző mértékben járul hozzá a büdzséhez, aszerint, hogy az adott felhívás melyik tematikus területhez tartozik a kutatási költségvetésben.

A 7. keretprogramban 366 projektet indítottak 3 PPP-én belül a Fellendülési Terv szerint. Ezekben a projektekben 4409 résztvevő indult kutatói csoportonként és összesen mintegy 2,4 milliárd euró támogatást nyertek el. Ekkora siker után természetes, hogy a Horizont 2020 alatt is folytatódik a program szerződéses PPP konstrukciók formájában kiegészülve egy új, a fenntartható feldolgozóipari  PPP-vel.

A Horizont 2020 alatt a következő nyolc szerződéses PPP konstrukció indul, a Kutatási és Innovációs Főigazgatóság (DG RTD) támogatásával, mintegy 6,2 milliárd euró költségvetéssel:

  1. A jövő gyárai ("Factories of the Future" (FoF))
  2. Energiahatékony Épületek (Energy-efficient Buildings" (EeB))
  3. Európai Környezetbarát Autó Kezdeményezés (Green Vehicles (GV))
  4. Fenntartható Feldolgozóipar (Sustainable Process Industry through Resource & energy Efficiency (SPIRE))
  5. A jövő Internete (Advanced 5G for Future Internet)
  6. Robotika 2020 (Robotics)
  7. Photonika (Photonics)
  8. Magasszintű Számítástechnika (High Performance Computing (HPC))

Bővebb információk: http://ec.europa.eu/research/industrial_technologies/ppp-in-research_en.html

Link küldés
.
PDF
Cikk nyomtatás
Utolsó módosítás: 2014. március 17.
A weboldalon HTTP-sütiket használunk, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Az adatvédelmi tájékoztatóban bővebb információkat talál arról, hogyan gondoskodunk adatainak védelméről.
Rendben